Ekstra Baglygte

4 dage til afgang

12 dage til starten af PBP 2015, og 4 dage til jeg triller afsted. Så det var på tide at få reservelyset ordnet,som  der skal være der ifølge PBP reglerne.

Jeg ikke har besluttet mig for, om jeg vil køre med Sinner toppen(Hood) eller nøjes med at køre i Strada som “cabriolet”. Flevotaget kommer under ingen omstændigheder med, det optager for meget plads. At forvente 15-20 dage uden regn er meget optimistisk, ligeledes er sandsynligheden for ligeså mange dage med hedebølge lille. Så spørgsmålet er om jeg vil være våd af regn eller sved.

Om det bliver det ene eller andet havde betydning for hvordan jeg skulle montere den ekstra baglygte. Jeg havde en udmærket lygte liggende, men ingen beslag til at montere den på Strada, men heldigvis har jeg stadig mine GoPro mounts, så det var jo en fin løsning.

Lygte på GoPro mounts
Lygte på GoPro mounts

Da det kun er reserve er den nem at sætte på og af, både på bulken og det GoPro mount jeg har på Hood.

Ekstra Baglygte
Ekstra Baglygte

Den lyser udmærket, opfylder alle kravene. Kan sættes til at blinke, en fordel på turen ned gennem Tyskland, men i Frankrig er blinkende cykellygter ikke lovlige.

Forlygten var det så lidt mere problematisk, da jeg ikke vil bore flere huller end der er i forvejen på Strada, men der findes lygteholder der kan monteres ved spejlene, jeg fik så bestilt hos velomobilcenter.dk, dog skulle spejlene også skiftes, da monteringarmen på spejlet er kortere på min Strada.Men fik lov til at låne et par spejle, disse var selvfølgelig uden mine orange spejl cones. Da de var monteret syntes jeg spejlene så lidt “flade” ud. Men da jeg ikke skal have Flevo roof med , prøvede jeg at montere lygteholderen der, og det virkede…

Lygte og holder hvor flevoroof plejer at sidde
Lygte og holder hvor flevo roof plejer at sidde

Lygten lyser fint op ude foran på vejen…

Ekstra forlygte
Ekstra forlygte

..og selv i dagslys er den skarp.

Både baglygte og forlygte + holderne kan hurtigt sættes på/tages af, så det er ikke nødvendigt at køre med dem hele tiden, så går det jo hellere ikke ud over aerodynamikken. 🙂

For “syns” skyld satte jeg nogle klister refleks på fronttop af Sinner Hood, så den blev synlig forfra i mørket, meget rart ved parkering eller stop i vejsiden.

Lygte og hvide reflekser på Hood
Lygte og hvide reflekser på Hood

Som rosinen i pølse enden, dog i dette tilfælde Strada et DK mærkat

Dk skilt
Dk mærkat

Jeg håber dog ikke, at jeg for brug for mit reservelys, men nu er det med i tasken, hvis nu…

6 Responses to “4 dage til afgang”

 1. Stig

  Må du få nogle super dage på din tur. Jeg vil holde et vågent øje med dig ? Hilsen Stig

  Svar
  • Velostrada

   Tak for det Stig-
   Jeg håber på en fantastisk oplevelse.
   mvh Søren

   Svar
 2. Kjeld hansen

  Hej Søren
  God tur her fra Nibe……jeg vil holde øje med dig???

  Svar
 3. peter

  Enjoy your trip I will follow the news.

  Regards Peter

  Svar

Leave a Reply